Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Miért fontos a kardiológiai szűrővizsgálat?

Kardiológiai szűrés - Sopron

A kardiológiai szűrés fontos a szív- és érrendszeri betegségek korai felismerésére és kezelésére. Alább felsorolunk 10 tipikus okot a szűrés fontosságára!

 1. Korai felismerés: A rutinszerű szűrések képesek azonosítani a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit vagy korai jeleit, mint például a magas vérnyomást, emelkedett koleszterinszintet vagy szabálytalan szívritmust, mielőtt azok életveszélyessé válnának.

 2. Megelőzés: Ha kockázati tényezőket azonosítanak, életmódbeli változtatásokat vagy gyógyszereket lehet javasolni a szívbetegségek kialakulásának vagy előrehaladásának megelőzésére.

 3. Költséghatékonyság: Egy állapot korai stádiumban történő kezelése gyakran sokkal kevésbé költséges, mint az előrehaladott szív- és érrendszeri betegség kezelése, amely sebészi beavatkozást vagy hosszú távú gyógyszeres kezelést igényelhet.

 4. Életminőség: A korai diagnózis és kezelés segíthet fenntartani egy jobb életminőséget, lehetővé téve a páciensek számára, hogy folytassák a nekik tetsző tevékenységeket és több időt tölthessenek szeretteikkel.

 5. Személyre szabott kezelési terv: A kardiológiai szűrések szükséges adatokat szolgáltathatnak az egészségügyi szolgáltatók számára a betegek egyéni kezelési tervének kidolgozásához, ami elengedhetetlen bármely egészségi állapot hatékony kezeléséhez.

 6. Családi előzmények: Ha családi előzményei vannak szív- és érrendszeri betegségben, a szűrés még fontosabbá válik, mivel magasabb kockázatú lehet a páciens esetén esetlegesen előforduló hasonló állapot.

 7. Csökkent mortalitás: A korai felismerés és kezelés jelentősen csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos halálozást, amelyek a vezető halálokok közé tartoznak világszerte.

 8. Társszorongások: Ha vannak más egészségügyi problémái, mint például a cukorbetegség vagy elhízás, a kardiológiai szűrés segíthet ezeket az állapotokat is hatékonyabban kezelni, mivel gyakran kölcsönhatásban vannak a szív egészségével.

 9. Tájékozott döntések: Minél több információval rendelkezik az egészségéről, annál felkészültebb lehet az életmód, a gyógyszerek és egyéb kezelési lehetőségek kapcsán hozott döntésekben.

 10. Lelki nyugalom: Tudni, hogy egészséges a szíve, vagy hogy lépéseket tesz egy diagnosztizált állapot kezelésére, jelentős lelki nyugalmat adhat.

Forduljon egészségügyi szolgáltatójához személyre szabott orvosi tanácsért, és annak meghatározására, hogy milyen szűrések lehetnek önnek megfelelőek.

 • Találatok: 4094

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

 • +36 20 489 9567
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833