Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890
Pajzsmirigy szűrővizsgálatok Sopronban

Pajzsmirigy szűrővizsgálatok

A pajzsmirigy jelentősége

Szinte nincs olyan szerv, amely funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigy hormon.

A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigy hormon termelése. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben. A pajzsmirigy hormon termelődése szükséges az élethez. Ugyanakkor túltermelődése életveszély állapotot, sőt halált is eredményezhet.
 
A Pannonia Medicalban mind laborvizsgálatok, mind ultrahang diagnosztika rendelkezésre áll a pajzsmirigy vizsgálatához!

A pajzsmirigy szűrésének számos fontos indoka lehet:

  1. Korai felismerés: A szűrés segíthet a pajzsmirigy betegségek korai felismerésében, még a tünetek megjelenése előtt. A korai felismerés lehetővé teszi a gyors kezelést, ami megelőzheti a szövődményeket és javíthatja a prognózist.

  2. Gyakori probléma: A pajzsmirigy rendellenességek meglehetősen gyakoriak. A hipotireózis (alulműködő pajzsmirigy) és a hipertireózis (túlműködő pajzsmirigy) számos tünetet és egészségügyi problémát okozhat, mint például fáradtság, súlyváltozás, depresszió, szívproblémák és mások.

  3. Nők egészsége: A nők különösen hajlamosak a pajzsmirigy rendellenességekre, különösen a terhesség után és a menopauza után. Például a poszt-partum pajzsmirigygyulladás olyan állapot, amely a szülés utáni első évben fordulhat elő és széles körű tüneteket okozhat.

  4. Súlyos következmények megelőzése: A fel nem ismert vagy rosszul kezelt pajzsmirigy betegség súlyos következményekkel járhat, beleértve a szív- és érrendszeri betegségeket, az osteoporózist és a meddőséget. A pajzsmirigy betegségek befolyásolhatják a terhesség kimenetelét is, olyan problémákat okozva, mint a koraszülés, a preeklampsia és a vetélés.

  5. Más orvosi problémák: A pajzsmirigy rendellenességek súlyosbíthatnak más egészségügyi állapotokat, mint például a szívbetegség vagy a cukorbetegség, és nehezebbé tehetik ezek kezelését.


Pajzsmirigy, nyálmirigyek ultrahang vizsgálata

Ezen vizsgálat során a pajzsmirigy, a fültőmirigyek (parotis), az áll alatti nyálmirigyek, a nyaki nyirokcsomók, illetve az esetleges tapintható nyaki képletek vizsgálata történik. Felfedezhetők a pajzsmirigyben göbök, cysták, jó- és rosszindulatúságra gyanús elváltozások, nyálkövek, megnagyobbodott vagy kóros szerkezetű nyaki nyirokcsomók.
Ismert, autoimmun eredetű vagy a családban halmozottan előforduló pajzsmirigybetegségek esetén a belgyógyász, endokrinológus javaslatára a pajzsmirigy bizonyos időközönkénti ultrahangos kontrollja szükséges.


Pajzsmirigy laborvizsgálat - alap és plusz csomag

Pajzsmirigy működési zavarral (alul-, vagy túlműködés) összefüggésbe hozható tünetek tapasztalása esetén: fogyás/testsúlygyarapodás, hajhullás, száraz bőr/fokozott izzadékonyság, hasmenés/székrekedés, szapora pulzus, fáradékonyság, teherbeesési nehézség.

Amennyiben kezelőorvosa kifejezetten pajzsmirigy eredetű problémára (alul-, vagy túlműködés) gyanakszik, érdemes igénybe venni a csomag vizsgálatait. Az alap laboratóriumi paraméterek mellett tartalmazza a pajzsmirigyfunkció, illetve az alul-/túlműködést gyakorta okozó autoantitestek vizsgálatát.

Foglaljon időpontot még ma!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833