Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Fibróma eltávolítása

Sopron - Pannonia Medical

Miért hasznos eltávolíttatni a fibrómát?

A fibroma jóindulatú (nem rákos) daganat, amely rostos vagy kötőszövetből áll. Bár a fibrómák nem rosszindulatúak, különböző okokból mégis szükség lehet az eltávolításukra. A fibróma eltávolításának fontossága olyan tényezőktől függ, mint a hely, a méret, a tünetek és a lehetséges szövődmények. 

A fibróma eltávolításának néhány oka a következő:

  • Fájdalom vagy kellemetlenség: A fibróma fájdalmat vagy kellemetlenséget okozhat, különösen, ha megnő a mérete, vagy összenyomja a környező szöveteket vagy idegeket.

  • Funkcionális károsodás: Elhelyezkedésétől függően a fibróma zavarhatja a szervek vagy testrészek normális működését. Például a méhben lévő mióma (méhmióma) erős menstruációs vérzést, kismedencei fájdalmat és termékenységi problémákat okozhat.

  • Esztétikai aggályok: Ha a fibróma látható a bőrön (dermatofibróma), egyesek kozmetikai okokból dönthetnek úgy, hogy eltávolítják.

  • Szövődmények kockázata: Bizonyos esetekben a fibromák szövődményeket okozhatnak, például a közeli struktúrák elzáródását vagy megcsavarodását. Például egy bélfibróma bélelzáródáshoz vezethet, míg a petefészekben lévő fibróma petefészekcsavarodást okozhat.

  • Rosszindulatúság lehetősége: Bár a fibromák általában jóindulatúak, fennáll annak a kis kockázata, hogy idővel rákossá (rosszindulatúvá) válhatnak. Azokban az esetekben, amikor bizonytalan a fibróma jellege, további vizsgálatok céljából és a kockázat kiküszöbölése érdekében eltávolítás javasolt lehet.

  • Növekedés vagy változások: Ha egy fibróma gyorsan növekszik vagy megjelenésében megváltozik, indokolt lehet az eltávolítása a lehetséges szövődmények megelőzése vagy a rosszindulatúság kizárása érdekében.

  • Elengedhetetlen, hogy konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel a fibróma konkrét körülményeinek értékeléséhez és annak megállapításához, hogy szükséges-e az eltávolítás. A döntés olyan tényezőkön alapul, mint az egyén általános egészségi állapota, a fibróma konkrét típusa, valamint az eljárás lehetséges kockázatai és előnyei.

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833