Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata

Sopron - Pannonia Medical

A pajzsmirigy ultrahangos vizsgálatáról

A pajzsmirigy ultrahangvizsgálata egy nem invazív és fájdalommentes képalkotó vizsgálat, amely nagyfrekvenciás hanghullámok segítségével képeket készít a pajzsmirigyről. A pajzsmirigy ultrahangvizsgálatnak számos előnye van.

A rendellenességek azonosítása: A pajzsmirigy-ultrahang kimutatja a pajzsmirigyben lévő göböket, cisztákat vagy egyéb rendellenességeket, melyek lehetnek egyértelműen jóindulatúak, de bizonyos esetekben felmerülhet rosszindulatú elváltozás gyanúja is.

Pajzsmirigy rendellenességek diagnosztizálása: A pajzsmirigy-ultrahang kiegészítő vizsgálat a pajzsmirigy alul-, túlműködés, a Hashimoto-thyreoiditis diagnózisában, mivel értékes információkat szolgáltat a pajzsmirigy méretéről, alakjáról és szerkezetéről.

A kezelés nyomon követése: Ha korábban pajzsmirigy-rendellenességet diagnosztizáltak Önnél, az ultrahang segíthet a kezelés hatékonyságának nyomon követésében és a pajzsmirigy méretében vagy megjelenésében bekövetkező változások észlelésében.

Mintavétel: Ha az ultrahangvizsgálat során felmerül egy elváltozás esetén annak gyanúja, hogy rosszindulatú, lehetőség van vékony tűvel mintát venni a képletből. Ez az eljárás ultrahang vezérelve történik, így a tű megfelelő helyre irányításával csökken a szövődmények esélye.

Biztonságos és nem invazív: A pajzsmirigy-ultrahang biztonságos, nem invazív, fájdalommentes eljárás, amely nem jár sugárterheléssel, így a terhes nők és a gyermekek számára előnyös képalkotó eljárás.

Összességében a pajzsmirigy ultrahangvizsgálat értékes diagnosztikai eszköz a pajzsmirigy méretének, szerkezetének megítélésére, a meglévő elváltozások nyomonkövetésére, a kezelés hatékonyságának vizsgálatára.

Időpontfoglalás pajzsmirigy vizsgálatra

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833