Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890
Magán sebészeti szakrendelés Sopronban

Sebészet

Sebészet bemutatkozás

Sebészeti szakrendelésünkön lehetőség van igazoltan sebészeti vagy valószínűsíthetően sebészeti megbetegedések, elváltozások miatti megbeszélésre, kivizsgálásra, terápiás terv felállítására. Rendelőnk kiemelt kezelőjében helyi érzéstelenítésben kisebb, ambuláns műtéteket, beavatkozásokat végzünk.

Hogyan készüljön szakvizsgálatra?

A gördülékeny ellátás érdekében a sebészeti konzultációra érkező betegeket arra kérjük, hogy fontosabb, főleg sebészeti betegségével kapcsolatos korábbi és friss leleteket, dokumentációt (zárójelentések, labor, tükrözések, ultrahang, CT, MRI lelet) – időrendben összerendezve – hozzák magukkal. Külön kérjük, amennyiben gyógyszereket szed, táblázatban összefoglalva a gyógyszer nevét és adagolását tüntesse fel.

Sebészeti beavatkozások előtt fontos tudni, hogy szed-e, amennyiben igen milyen vérhígítót, milyen adagban és mikor szedte be, vagy alkalmazta utoljára. Nagyon fontos információ, hogy van-e gyógyszer, étel, fém, pollen vagy egyéb allergiája és azokat maradéktalanul fel tudja sorolni vagy dokumentációt tud felmutatni róla. Bármilyen kis sebészeti beavatkozás előtt fontos tudni, van-e Lidokain, Novocain stb. érzéstelenítőre allergiája, latex (gumikesztyű), illetve fém allergiája. Ezeket a beavatkozás előtt soha ne felejtse el közölni.

Az ambuláns kisműtétekhez nem szükséges éhgyomorral érkezni. Előfordulhat, hogy a nagyobb bőralatti vagy bőrben lévő, ízületközeli elváltozások eltávolítása előtt kiegészítő vizsgálatot szükséges elvégeztetni (ultrahang, röntgen, CT, MR) vagy más szakorvos véleményét kikérni, mint például plasztikai sebész, ortopéd vagy bőrgyógyász szakorvos.  

Betegvizsgálat után, illetve a dokumentációk áttekintését követően felfedezett, más szakterületekhez tartozó betegségek esetén a megfelelő szakorvoshoz irányításban segítséget nyújtunk, írásos javaslatot teszünk.

Hogyan zajlanak a kisebb ambuláns beavatkozások?

A bőrben, illetve a bőr alatti elváltozások eltávolítását helyi érzéstelenítésben, rövid idő alatt végezzük el. Az érzéstelenítő beadása kisebb, de elviselhető kellemetlenséggel jár, de azt követően fájdalmat a páciens nem érez. A beavatkozás alatt a beteg fekvő helyzetben, esetleg a beavatkozás helyétől, jellegétől függően más pozícióban helyezkedik el. Célszerű könnyen levehető, lazább ruházatban megjelenni. A beavatkozás után általában nem szükséges további megfigyelés, panaszmentesség esetén otthonába távozhat, akár kísérő nélkül is. Aki hajlamos a tű, fehér köpeny látványa miatt múló rosszullétekre, annak javasoljuk, hogy kísérővel érkezzen és távozzon. A műtét során eltávolított szövetet minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük. A további teendőket ennek végleges eredménye határozza meg.

A sebeket részben felszívódó, részben nem felszívódó öltésekkel, a plasztikai sebzárás elveit szem előtt tartva zárjuk, megfelelő védelmet adó kötéssel fedjük. Az otthoni sebkezelésről, a teendőkről, az esetleges későbbi szövődményekről felvilágosítást adunk. 

Időpontfoglalás sebészetre

Foglaljon időpontot még ma!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833