Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Belgyógyászati- és kardiológiai központ
Pannonia Medical - Sopron

Az általános belgyógyászat rendkívül fontos a modern egészségügyi ellátórendszerekben, mivel ez az ág az alapellátás egyik központi eleme. A belgyógyászok általában az első orvosok, akikhez a betegek fordulnak, amikor egészségügyi problémájuk van, és gyakran ők koordinálják a beteg további ellátását is.

  1. Átfogó ellátás: A belgyógyászok átfogóan képesek kezelni a betegeket, és nem csak egy-egy konkrét szervrendszert vagy betegséget céloznak meg. Így a belgyógyászat lehetőséget nyújt a teljes testre kiterjedő diagnosztizálásra és kezelésre.

  2. Krónikus betegségek kezelése: A belgyógyászok gyakran vállalnak szerepet olyan krónikus betegségek kezelésében, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség és szívbetegségek, amelyek időbeni felismerése és megfelelő kezelése létfontosságú lehet.

  3. Konzultáció és koordináció: Mivel a belgyógyászok átfogó ismeretekkel rendelkeznek, gyakran ők azok, akik más szakértők, például sebészek, szívgyógyászok vagy onkológusok bevonását is koordinálják.

  4. Megelőzés: A belgyógyászat egyik alappillére a betegségek megelőzése. A rendszeres kontrollvizsgálatok és a megelőző intézkedések, mint például a védőoltások, sok esetben a belgyógyászati praxis részét képezik.

  5. Gyógyszerterápia: A belgyógyászok gyakran rendelkeznek átfogó ismeretekkel a különböző gyógyszeres kezelésekkel kapcsolatban, és képesek alkalmazni azokat az átfogó kezelési terv részeként.

Belgyógyászat

Általános belgyógyászati szakrendelésünk.

Diabetológia

A diabetológia az orvostudomány azon szakterülete, amely a cukorbetegség diagnosztizálására, kezelésére és megelőzésére fókuszál. A szakma célja az inzulinszint szabályozása, a vércukorszint stabilizálása, valamint a diabétesz okozta szövődmények, például szívbetegségek, veseproblémák és idegkárosodás megelőzése vagy kezelése. A diabetológusok multidiszciplináris megközelítést alkalmaznak, ami magában foglalja a gyógyszeres kezelést, az életmód-változtatást és a beteg oktatását.

Kardiológia

A kardiológia az orvostudomány egyik ága, amely a szív és a keringési rendszer betegségeivel foglalkozik. A kardiológusok diagnosztizálják és kezelik a szívbetegségeket, például a koszorúér-betegségeket, szívritmuszavarokat és magas vérnyomást, és gyakran dolgoznak együtt más szakorvosokkal és egészségügyi szakemberekkel a beteg átfogó ellátása érdekében. A kardiológiai vizsgálatok, kezelések és műtétek széles skálájával segítenek a betegek életminőségének javításában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Reumatológia

A reumatológia az orvostudomány azon szakága, amely az ízületek, izmok és szalagok betegségeivel, valamint egyéb autoimmun és gyulladásos állapotokkal foglalkozik. A reumatológusok diagnosztizálják és kezelik a reumatoid artritiszt, lupust, osteoarthritiszt és más kötőszöveti betegségeket, gyakran multidiszciplináris megközelítéssel, amely magában foglalja a gyógyszeres terápiát, fizikai terápiát és életmód-változtatást. A reumatológia célja az érintett betegek életminőségének javítása és a mozgáskorlátozottság csökkentése.

Szakorvosaink

Dr. Farkas Csilla Dorottya

belgyógyász szakorvos

Dr. Horváth Kinga

reumatológus szakorvos, főorvos

Dr. Horváth Szanda

Kardiológus-, belgyógyász szakorvos, adjunktus

Dr. Kocsis Ildikó

Kardiológus szakorvos, főorvos

Dr. Végh Tibor

Belgyógyász-, diabetológus szakorvos, főorvos

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833