Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77.

Kezelések, szűrések, kistműtétek

A Pannonia Medical orvosai szakképzett kezeléseket biztosítanak az Ön egészségének megóvása érdekében.

Világszínvonalú eljárás könyök, váll, nyak és sarok fájdalmak ellen. 

Lökéshullám terápia

A csupán néhány éve kifejlesztett lökéshullám készülékek elsősorban különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kezelésére alkalmasak.

Ultrahang és ortopédiai vizsgálat egy helyen

Csecsemőkori csípőszűrés

A szűrővizsgálatot előzetes bejelentkezés alapján, nyugodt környezetben, a szülők jelenlétében végezzük. Első lépésben ultrahang vizsgálatot végzünk, mely során a csecsemőt oldalfekvésben vizsgáljuk. A képalkotást követően a Graf professzor által kidolgozott szempontrendszer alapján meghatározzuk az adott ízület típusát, mely a kezelést igénylő esetekben meghatározza például a szükséges segédeszköz fajtáját. Az ultrahangos vizsgálatot a fizikális vizsgálat követi, mely során az ízületi mozgásokat, az esetleges feszességet, a bőrredőket, a végtagok hosszát, tengelyállását, a mellkas szimmetriáját, a fejtartást valamint a lábak szerkezetét vizsgáljuk. Az ultrahangos lelet alapján a kezelést igénylő esetekben meghatározzuk a kezelés menetét és ellátjuk a csecsemőt a megfelelő segédeszközzel (terpeszbetét, kantáros terpeszbetét, Pavlik-hám). Végül a szülőket megtanítjuk a segédeszköz használatára és kijelöljük a kontroll vizsgálat időpontját.

Ortopédiai vizsgálat és hyaluronsavas kezelés Sopronban

Hyaluronsav kezelés / terápia

A porcregeneráló injekciók a tünetek mérséklését vagy megszüntetését a tünetet kiváltó ok (porckopás) kezelésével érik el. Hyaluronsav tartalmuknál fogva beépülnek a csontot borító porcba és a szájon át szedhető egyéb porcregeneráló gyógyszerekkel együtt hatékonyan lassítják annak vékonyodását. A piacon elérhető injekciós készítmények a hyaluronsav koncentrációjában, valamint a molekula méretében különböznek egymástól. Értelemszerűen a nagyobb molekulatömegű és sűrűbb készítmények hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is. 

Kardiológiai szűrővizsgálatok Sopronban

Kardiológiai szűrővizsgálatok

A kardiológiai szakvizsgálat első lépéseként felvesszük a részletes kórelőzményt, meghallgatjuk a páciens panaszait majd fizikális vizsgálat, EKG és echocardiographia (szívultrahang) történik. 

Panaszok illetve leletek függvényében szükség lehet további eszközös vizsgálatokra, mint pl. Holter (folyamatos EKG monitorizálás), terheléses EKG vizsgálat, melyek szintén elérhetőek rendelésünkön. 

Kérjük tisztelt pácienseinket, hogy a korábbi orvosi dokumentációikat illetve a szedett gyógyszerek pontos listáját, valamint korábbi laborleletet elhozni szíveskedjenek.

Pajzsmirigy szűrővizsgálatok Sopronban

Pajzsmirigy szűrővizsgálatok

Szinte nincs olyan szerv, amely funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigy hormon.
 
A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigy hormon termelése. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben. A pajzsmirigy hormon termelődése szükséges az élethez. Ugyanakkor túltermelődése életveszély állapotot, sőt halált is eredményezhet.
 
A Pannonia Medicalban mind laborvizsgálatok, mind ultrahang diagnosztika rendelkezésre áll a pajzsmirigy vizsgálatához!
Szkleroterápia Sopronban

Szkleroterápia

Felületes visszerek ún. seprűvénák esetében, melyek inkább csak esztétikai problémát képeznek, viszont van lehetőség ún. szkleroterápiára. A beavatkozás során vékony tűvel a kórosan tágult hajszálvisszerekbe, mikrovérrögösödét okozó anyagot fecskendeztünk. Az eljárás minimális fájdalommal jár, szakszerű kezekben komolyabb szövődmény nem alakulhat ki, legfeljebb a hegesedéssel járó barnás bőrelszíneződés, mely a betegek véleménye szerint, esztétikailag még mindig elfogadhatóbb, mint a kékes-lilás visszerek jelenléte. Hasonló eredmény érhető el ultrahang vezérelt készülék segítségével, melynek során mikroelektródával a kóros visszereket apró szúrásokból bealvasztjuk. Ez a beavatkozás szintén csak minimális fájdalommal jár, szövődmény gyakorlatilag nincsen.

Kisműtétek

Időpontot foglalna?

Keressen minket 8 - 20 óra között bármikor!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2022 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77