Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Kezelések, szűrések, kistműtétek

A Pannonia Medical orvosai szakképzett kezeléseket biztosítanak az Ön egészségének megóvása érdekében.

Szűrővizsgálatok

Komplex szűrővizsgálatok Sopronban

Menedzserszűrések

A Pannonia Medical különböző szintű menedzserszűréseket kínál Sopronban az alapvető diagnosztikai eljárásoktól a komplex szakorvosi szűrővizsgálatokig, amely során a szakorvosaink egymással együttműködve egy vezető vizsgáló orvos irányításával elemzik ki az egyes vizsgálatok eredményét.

Ultrahang és ortopédiai vizsgálat egy helyen

Csecsemőkori csípőszűrés

A szűrővizsgálatot előzetes bejelentkezés alapján, nyugodt környezetben, a szülők jelenlétében végezzük. Első lépésben ultrahang vizsgálatot végzünk, mely során a csecsemőt oldalfekvésben vizsgáljuk. A képalkotást követően a Graf professzor által kidolgozott szempontrendszer alapján meghatározzuk az adott ízület típusát, mely a kezelést igénylő esetekben meghatározza például a szükséges segédeszköz fajtáját. Az ultrahangos vizsgálatot a fizikális vizsgálat követi, mely során az ízületi mozgásokat, az esetleges feszességet, a bőrredőket, a végtagok hosszát, tengelyállását, a mellkas szimmetriáját, a fejtartást valamint a lábak szerkezetét vizsgáljuk. Az ultrahangos lelet alapján a kezelést igénylő esetekben meghatározzuk a kezelés menetét és ellátjuk a csecsemőt a megfelelő segédeszközzel (terpeszbetét, kantáros terpeszbetét, Pavlik-hám). Végül a szülőket megtanítjuk a segédeszköz használatára és kijelöljük a kontroll vizsgálat időpontját.

Kardiológiai szűrővizsgálatok Sopronban

Kardiológiai szűrővizsgálatok

A kardiológiai szakvizsgálat első lépéseként felvesszük a részletes kórelőzményt, meghallgatjuk a páciens panaszait majd fizikális vizsgálat, EKG és echocardiographia (szívultrahang) történik. 

Panaszok illetve leletek függvényében szükség lehet további eszközös vizsgálatokra, mint pl. Holter (folyamatos EKG monitorizálás), terheléses EKG vizsgálat, melyek szintén elérhetőek rendelésünkön. 

Kérjük tisztelt pácienseinket, hogy a korábbi orvosi dokumentációikat illetve a szedett gyógyszerek pontos listáját, valamint korábbi laborleletet elhozni szíveskedjenek.

24 - 168 órás Holter vizsgálat

Holter EKG vizsgálat Sopronban

Holter vizsgálat a Pannonia Medicalban ultramodern eszközökkel!A hosszú távú EKG-monitorozás képessé teszi a kardiológust arra, hogy a normális napi tevékenységek és alvás közben figyelje meg a szív működését. A hordozható EKG nemcsak 24 óráig, de akár 48, 72 vagy akár 168 óráig is viselhető.

Az úgynevezett Holter EKG érzékeli és kijelzi a szív elektromos tevékenységét, ami lehetővé teszi az orvosnak, hogy értékelje, megfelelően dolgozik-e a szerv. Ezzel a módszerrel jó eséllyel monitorozható a rendellenes szívverés, az esetleges aritmia.

Csecsemőkori szűrővizsgálatok Sopronban

Csecsemőkori szűrővizsgálatok

Már csecsemőkorban is vannak olyan szűrővizsgálatok, amelyeket kötelező, illetve érdemes elvégezni azért, hogy a tüneteket és panaszokat még nem okozó esetleges elváltozásokat, fejlődési rendellenességeket időben felismerjük és kezeljük.
Szűrőcsomagunk a következő, teljesen fájdalommentes vizsgálatokat tartalmazza:
  • Gyermekgyógyászati állapotfelmérő vizsgálat
  • Gyermek ultrahangok: koponya, has, csípő ultrahang
  • Gyermek ortopédiai szűrővizsgálat
Pajzsmirigy szűrővizsgálatok Sopronban

Pajzsmirigy szűrővizsgálatok

Szinte nincs olyan szerv, amely funkcióját ne befolyásolná a pajzsmirigy hormon.
 
A pajzsmirigy élettani feladata a pajzsmirigy hormon termelése. A pajzsmirigy hormon szerepet játszik a szervezet anyagcseréjének szabályozásában, a növekedésben, a szexuális működésben, az agyi működésben. A pajzsmirigy hormon termelődése szükséges az élethez. Ugyanakkor túltermelődése életveszély állapotot, sőt halált is eredményezhet.
 
A Pannonia Medicalban mind laborvizsgálatok, mind ultrahang diagnosztika rendelkezésre áll a pajzsmirigy vizsgálatához!
Gerincferdülés szűrése Sopronban

Gerincferdülés-szűrés / Scoliosis

A gerincferdülés napjainkban az egyik leggyakoribb gerincprobléma, ezért kiemelten fontos felhívni a figyelmet a gyermekkori szűrővizsgálat fontosságára!

A probléma kiváltó okai sokrétűek lehetnek ideg-izom eredetűek, de akár pszichés eredetűek is. Kezelésében a legfontosabb elem a korai felismerés, ezért ajánlott már kisiskolás korban gyermekortopédiai szűrővizsgálatot végeztetni. 

Lúdtalp szűrése Sopronban

Lúdtalp szűrése

A lúdtalp a leggyakoribb statikai eredetű lábelváltozás.

Kialakulásának megértéséhez érdemes ismerni a láb szerkezetét. Lábunk boltozatai ideális esetben laprugóhoz hasonlóan működve csökkentik a járás közben jelentkező rezgéseket, erőhatásokat.

A boltozatok kialakításában a csontokat összekötő szalagrendszer és a mély lábszárizmok inai együttesen vesznek részt.

Nagyműtétek előtt

Kockázatelemzés nagyműtétek előtt

Nagyműtétek előtt rendszeresen végeznek kockázatelemzést, amely alapján a műtétet végző orvos megfelelően tájékozott döntéseket tud hozni a műtétről.

Gyakran a műtét előtti vizsgálatok, kockázatelemzések időigényesek és ezért elhúzódhat egy műtét időpontja. A Pannonia Medicalban legfeljebb két hét alatt a műtét előtti kockázatelemzéseket el tudjuk végezni, amelyről szakorvosok megfelelő leletet és ambuláns lapot állítanak ki és ez elősegítheti a műtéti időpont kiválasztását.

Terhesség előtt vagy alatt

Fogászati szűrés várandósoknak

Az egészségügyi szakmai kollégium ajánlása szerint a fogágybetegségek és a koraszülés között szoros összefüggés áll fenn, ezért akinél a fogamzást megelőző három hónapban fogágybetegség kizárása vagy kezelése nem történt meg, azoknál az első trimeszterbeli fogászati vizsgálatnak erre is ki kell terjednie.  

Kezelések, terápiák

Ortopédiai vizsgálat és hyaluronsavas kezelés Sopronban

Hyaluronsav kezelés / terápia

Ortopédia

A porcregeneráló injekciók a tünetek mérséklését vagy megszüntetését a tünetet kiváltó ok (porckopás) kezelésével érik el. Hyaluronsav tartalmuknál fogva beépülnek a csontot borító porcba és a szájon át szedhető egyéb porcregeneráló gyógyszerekkel együtt hatékonyan lassítják annak vékonyodását. A piacon elérhető injekciós készítmények a hyaluronsav koncentrációjában, valamint a molekula méretében különböznek egymástól. Értelemszerűen a nagyobb molekulatömegű és sűrűbb készítmények hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is. 

Plasztikai sebészeti vizsgálat és hyaluronsavas kezelés Sopronban

Hyaluronsav kezelés / terápia

Plasztikai sebészet

Az arcon, a szem oldalsó részén, a felső ajkakon kialakuló ráncok kezelésére, illetve az ajkak vastagítására használjuk a különböző injectiós feltöltő készítményeket. Az eljárás lényege, hogy vékony speciálisan kiképzett injectiós tűn keresztül a kötőszöveti hiányt pótló injectábilis szövetbarát anyagot fecskendezünk a bőr megfelelő rétegébe.
A beavatkozás minimális kellemetlenség mellett, ambuláns körülmények között elvégezhető. hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is. 

Ránckezelés bo-tox injekcióval

Botox injekció

A bo-tox injekció az egyik legkeresettebb – nem sebészeti – öregedésgátló eljárás férfiak és nők számára egyaránt. Idővel, ahogy nevetsz, mosolyogsz és ráncolod a homlokod, az izmok összehúzódása úgynevezett dinamikus ráncokat hoznak létre az arcon. A bo-tox meggátolja a ráncokért felelős izmok megfeszülését, de az arc többi izmára nincs hatással, így nem veszíted el a természetes mimikádat. Az injekciós ránckezelésre nemcsak az arc területén van lehetőség, hanem a nyak és dekoltázs bőrén látható betörések, barázdák is eltüntethetők. A szarkalábakon, mérges ráncokon és homlokráncokon túl a bo-tox alkalmas az arc formázására is, hiszen a masseter izmok gyengítésével keskenyíthető az arc.

Világszínvonalú eljárás könyök, váll, nyak és sarok fájdalmak ellen. 

Lökéshullám terápia

A csupán néhány éve kifejlesztett lökéshullám készülékek elsősorban különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kezelésére alkalmasak.

Szkleroterápia Sopronban (érsebészet)

Szkleroterápia

Felületes visszerek ún. seprűvénák esetében, melyek inkább csak esztétikai problémát képeznek, viszont van lehetőség ún. szkleroterápiára. A beavatkozás során vékony tűvel a kórosan tágult hajszálvisszerekbe, mikrovérrögösödét okozó anyagot fecskendeztünk. Az eljárás minimális fájdalommal jár, szakszerű kezekben komolyabb szövődmény nem alakulhat ki, legfeljebb a hegesedéssel járó barnás bőrelszíneződés, mely a betegek véleménye szerint, esztétikailag még mindig elfogadhatóbb, mint a kékes-lilás visszerek jelenléte. Hasonló eredmény érhető el ultrahang vezérelt készülék segítségével, melynek során mikroelektródával a kóros visszereket apró szúrásokból bealvasztjuk. Ez a beavatkozás szintén csak minimális fájdalommal jár, szövődmény gyakorlatilag nincsen.

Kisműtétek

Ortopédiai kisműtétek


Sebészeti kisműtétek


Anyajegy eltávolítás sebészeti úton

kisműtét

Az anyajegyek eltávolításának egyetlen, szakmailag is elfogadható módszere a sebészeti úton történő eltávolítás. A beavatkozást követően szövettani elemzés is készül, így biztosan fény derül rá, ha esetleg rosszindulatú elváltozás, melanoma volt jelen az anyajegyben.

Anyajegyeket az orvosi protokollok szerint kizárólag bőrgyógyászati vizsgálatot követően van lehetőség eltávolítani. Igény esetén esztétikai eltávolításokat nem a sebész, hanem a plasztikai sebész orvosok végzik.

Jóindulatú bőrnövedékek eltávolítása

kisműtét

Amikor valaki egy bőrnövedéktől szeretne megszabadulni, tanácsos bőrgyógyásznak megmutatni, hogy pontosan miről is van szó. Egy laikus nem feltétlenül tud különbséget tenni az anyajegy, a lipóma (zsírdaganat), fibróma, dermoid ciszta, kásadaganat/atheroma, vagy egyéb bőrkinövés között.

A bőrnövedékek eltávolítása az orvosi protokolloknak megfelelően történhet nálunk kizárólag, így orvosi javaslat alapján van lehetőség lézeres, fogyasztásos vagy sebészi eltávolításra. Esztétikai okokból történő eltávolítás esetén a páciens választhat plasztikai sebészeti eltávolítást is.

Tekintettel az orvosi protokollokra és a páciens biztonságára, néhány szűk kivételt meghatározva, szinte mindig szövettani vizsgálatra küldjük a bőrnövedéket.

Bőr alatti elváltozások, lipoma eltávolítása sebészeti úton

kisműtét

A bőrnövedékek eltávolítása az orvosi protokolloknak megfelelően történhet nálunk kizárólag. Esztétikai okokból történő eltávolítás esetén a páciens választhat plasztikai sebészeti eltávolítást is.

Tekintettel az orvosi protokollokra és a páciens biztonságára, néhány szűk kivételt meghatározva, szinte mindig szövettani vizsgálatra küldjük a bőrnövedéket.

Időpontot foglalna?

Keressen minket 8 - 20 óra között bármikor!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2022 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833