Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Hyaluronsavas kezelés vagy kúra - Ortopédia

Sopron - Pannonia Medical

Hyaluronsavas kezelés vagy kúra - ortopédia

Gyulladásos és kopásos ízületi panaszok esetén kiemelt kezelőnkben steril körülmények között gyulladáscsökkentő és porcregeneráló injekciós kezelésekre van lehetőség. A gyulladáscsökkentő injekciós kezelés során szteroid injekciót juttatunk az érintett ízületbe, annak előrehaladott gyulladásos folyamata során, amennyiben a szájon át szedhető gyulladáscsökkentők nem bizonyulnak hatásosnak.

A porcregeneráló injekciók ezzel szemben a tünetek mérséklését vagy megszüntetését a tünetet kiváltó ok (porckopás) kezelésével érik el. Hyaluronsav tartalmuknál fogva beépülnek a csontot borító porcba és a szájon át szedhető egyéb porcregeneráló gyógyszerekkel együtt hatékonyan lassítják annak vékonyodását. A piacon elérhető injekciós készítmények a hyaluronsav koncentrációjában, valamint a molekula méretében különböznek egymástól. Értelemszerűen a nagyobb molekulatömegű és sűrűbb készítmények hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is. 

Az ortopédiában alkalmazott hyaluronsav-kezelés számos előnyt kínál:

Csökkenti a fájdalmat: A hyaluron az ízületekben természetesen megtalálható anyag, mely segít a csontok egymáson való könnyed csúszásában. Ha ennek az anyagnak a szintje alacsony, az ízületek fájdalma jelentősen megnövekedhet. A hayluronsav-kezelés segít helyreállítani a természetes szintet, így csökkentve a fájdalmat.

Fokozza a mobilitást: Az ízületek fájdalma és gyulladása korlátozhatja a mozgást. A hialuronsav-kezelések javíthatják az ízületi mozgékonyságot, ami hozzájárul a jobb életminőséghez.

Gyulladáscsökkentő hatás: A hyaluronsav ismert gyulladáscsökkentő hatásáról, amely segíthet enyhíteni az ízületek gyulladását és duzzanatát.

Alternatív lehetőség a műtéti beavatkozásokhoz: A hayluronsav-kezelés jó alternatíva lehet azok számára, akik számára nem ajánlottak a műtéti beavatkozások, vagy akik el szeretnék kerülni azokkal járó kockázatokat.

Azonban mindig fontos megjegyezni, hogy bár a hyaluronsav-kezelés számos előnyt kínál, nem mindenki számára megfelelő. Mindig konzultáljon orvosával a legjobb kezelési lehetőségekről.

Dr. Pécsi Örs Dániel

Ortopéd-traumatológus szakorvos, főorvos
Orvos igazgató

A Pannonia Medical Egészségügyi Szolgáltató szakmai vezetője, orvos igazgatója Dr. Pécsi Örs Dániel a Soproni Erzsébet Oktató kórház ortopéd-traumatológiai osztályának főorvosa. Dr. Pécsi Örs Dániel 2000-ben diplomázott summa cum laude minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 2008-ban ortopéd-traumatológiai szakvizsgát tett. A Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Ortopédiai Társaság, a Magyar Traumatológus Társaság Vezetőségi tagja, valamint az Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen (AO) és a Magyar Osteológiai és Osteoarthrológiai Társaság tagja, külföldi és hazai protetikai és traumatológiai témájú tanfolyamok rendszeres résztvevője. Szakterületei a primer csípő és térd protézis beültetés, a térd- és bokaízület sportsérüléseinek ellátása arthroscopos műtétekkel, kézsebészeti akut és krónikus kórképek kezelése, végtag sérülések ellátása, felnőtt- és gyermekortopédiai kórképek diagnosztikája.

Dr. Fejes Gábor

Ortopéd-traumatológus szakorvos, főorvos

Dr. Fejes Gábor diplomáját 1995-ben szerezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 2003-ban traumatológiai szakvizsgát tett. A Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság Tagja. A Soproni Erzsébet Oktató Kórház traumatológiai osztályának osztályvezető helyettes főorvosa, orvos igazgatója. Dr. Fejes Gábor szakterülete a végtagok akut és krónikus elváltozásainak diagnosztikája, ambuláns és műtéti kezelése. Intézményünkben konzervatívan is kezelhető mozgásszervi betegeink lökéshullám kezelését, valamint helyi érzéstelenítésben, ambulánsan kivitelezhető kézsebészeti beavatkozásokat végez.

Időpontfoglalás ortopédiára

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833