Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

Dr. Tóth Tamás

Dr. Tóth Tamás

Ortopéd-traumatológus szakorvos, főorvos

Tóth Tamás a bécsújhelyi Landesklinikum Wiener Neustadt Ortopéd- Traumatológus Főorvosa. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen végezte, szakvizsgáját a budapesti Semmelweis Egyetemen szerezte. Egyetemista kora óta részt vesz a magyarországi tanulmányok mellett németországi és ausztriai szakmai továbbképzéseken. Tanult a freiburgi Egyetemi Klinikán, a mainz-i Baleseti Klinikán, a gütersloh-i Orthopédián valamint a bécsi Böhler Intézetben.

Több magyar, német és osztrák szakmai társaság tagja. 

2001-től a győri Petz Aladár Kórházban dolgozott, mint Baleseti és Ortopdéd Sebész. 2012-től Ausztriában dolgozik, Neunkirchenben, majd 2016-tól Bécsújhelyen Ortopéd- Traumatológus Főorvos.

Szakterülete az alsó- és a felső végtagok sebészete. Szűkebb érdeklődési köre a váll és a könyök sérüléseinek és túlterheléses fájdalmainak kezelése. A bécsújhelyi kórházban a váll- és a könyöksebészeti szakrendelésen dolgozik.

Időpontfoglalás

Bővebben …Dr. Tóth Tamás

  • Találatok: 2772

Dr. Bogdány Zsombor

Dr. Bogdány Zsombor

nőgyógyász szakorvos

Dr. Bogdány Zsombor 2014 szeptemberében végzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Diplomája megszerzése után még ugyanebben az évben kezdte meg pályafutását a szombathelyi Markusovszky Oktatókórházban. 2015 májusában lépett be a szülészet-nőgyógyászati képzésbe, és 2021 novemberében sikeresen teljesítette a szülészet-nőgyógyászati szakorvosi vizsgát.

A 2014 és 2021 közötti időszakban Dr. Bogdány számos szülést, nőgyógyászati kisbeavatkozást, műtétet és laparoscopiát hajtott végre. 2021 decemberétől a tapolcai Pannon Reprodukciós Intézetben dolgozik, ahol kizárólag meddőségi kivizsgálásokkal, valamint kismedencei elváltozások diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Munkája során gyakran találkozik PCO, PCOS, endometriozis (adenomyiozis, endometrioma), mióma, méhsövény, korai petefészek kimerülés és egyéb méh-, illetve kismedencei patológiákkal. Dr. Bogdány Zsombor az általános szülészeti és nőgyógyászati tevékenységek mellett kiemelt figyelmet fordít a meddőségi tünetekkel jelentkező páciensek ellátására.

  • Laborvizsgálatok

  • Diabetológia

  • Ultrahangvizsgálatok

Bővebben …Dr. Bogdány Zsombor

  • Találatok: 5127

Dr. Boda Orsolya

Dr. Boda Orsolya

sebész szakorvos

Dr. Boda Orsolya elismert sebész, aki 2010-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Több mint egy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, és jelenleg a Soproni Erzsébet Kórház sebészeti osztályán dolgozik. 2021-ben kiváló eredménnyel tett sebészet szakvizsgát. Szakmai kiválóságát a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Sebész Társaság tagsága is elismerte. Specializációjában kiemelkedik a bőr és bőr alatti elváltozások eltávolítása, valamint az általános és onkológiai sebészet (hasfali sérvek, emlő, pajzsmirigy, hasi műtétek).

Sebészet - Dr. Boda Orsolya online időpontfoglalás

Bővebben …Dr. Boda Orsolya

  • Találatok: 4725

Pajzsmirigy aspirációs citológia

Pajzsmirigy aspirációs citológia

Pajzsmirigy mintavételre akkor van szükség, ha előzetes orvosi, labor és főként ultrahang vizsgálattal rosszindulatúságra gyanús göb van a pajzsmirigyben.  Az ultrahang az elsőként választandó módszer a pajzsmirigy képalkotó vizsgálatára. Ennek során szigorú kritériumok alapján osztályozzuk a göböket (a legmagasabb specificitási és szenzitivitási mutató az EU-TIRADS rendszert jellemzi), a pontrendszerek ismerete segíthet a pajzsmirigygöbök elkülönítésében, a mintavétel szükségességét eldönti, ezáltal csökkentheti az aspirációs citológiák számát, meghatározható a követés gyakorisága, mindezekkel támogatva a klinikai döntéshozatalt. A vékonytű mintavétel (aspirációs cytológia) célja az elváltozás természetének meghatározása.  A minta patológiai kiértékelése a Bethesda-pont­rendszerrel történik.

A mintavételre szakorvosi javaslatra (endokrionológus, belgyógyász) kerülhet sor valamint a mintavétel további feltétele egy 6 hónapnál nem régebbi ultrahang lelet a beavatkozással érintett régióról.  

Dr. Vincze Judit Mária

radiológus szakorvos, főorvos

Dr. Vincze Judit Mária radiológus főorvosnő, 1993-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán, a radiológia szakvizsgát 2000-ben szerezte meg. 1993-2020.júniusa között a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Röntgen- és Izotópdiagnosztikai osztályának munkatársa volt. Jelenleg egyéni vállalkozó radiológusként dolgozik. A Magyar Orvosi Kamara, Magyar és Európai Radiológus Társaság Tagja. Rendszeresen részt vesz szakmaspecifikus továbbképzéseken, tanfolyamokon. Röntgen- és ultrahangvizsgálatokkal a kezdetektől, CT leletezéssel 2000 óta, mammográfiával, emlő ultrahang vizsgálatokkal 10 éve foglalkozik. 1997-tól már közreműködött a kórházban elindított újszülött-csecsemő agyi, hasi, csípő ultrahang szűrővizsgálatok elvégzésében.

Foglalja le időpontját online, vagy hívjon minket: +36309895890


Időpontfoglalás telefonon: +36309895890


pajzsmirigy mintavétel, Pajzsmirigy aspirációs citológia

Bővebben …Pajzsmirigy aspirációs citológia

  • Találatok: 1526

Belgyógyászati és kardiológiai központ

Belgyógyászati- és kardiológiai központ
Pannonia Medical - Sopron

Az általános belgyógyászat rendkívül fontos a modern egészségügyi ellátórendszerekben, mivel ez az ág az alapellátás egyik központi eleme. A belgyógyászok általában az első orvosok, akikhez a betegek fordulnak, amikor egészségügyi problémájuk van, és gyakran ők koordinálják a beteg további ellátását is.

  1. Átfogó ellátás: A belgyógyászok átfogóan képesek kezelni a betegeket, és nem csak egy-egy konkrét szervrendszert vagy betegséget céloznak meg. Így a belgyógyászat lehetőséget nyújt a teljes testre kiterjedő diagnosztizálásra és kezelésre.

  2. Krónikus betegségek kezelése: A belgyógyászok gyakran vállalnak szerepet olyan krónikus betegségek kezelésében, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség és szívbetegségek, amelyek időbeni felismerése és megfelelő kezelése létfontosságú lehet.

  3. Konzultáció és koordináció: Mivel a belgyógyászok átfogó ismeretekkel rendelkeznek, gyakran ők azok, akik más szakértők, például sebészek, szívgyógyászok vagy onkológusok bevonását is koordinálják.

  4. Megelőzés: A belgyógyászat egyik alappillére a betegségek megelőzése. A rendszeres kontrollvizsgálatok és a megelőző intézkedések, mint például a védőoltások, sok esetben a belgyógyászati praxis részét képezik.

  5. Gyógyszerterápia: A belgyógyászok gyakran rendelkeznek átfogó ismeretekkel a különböző gyógyszeres kezelésekkel kapcsolatban, és képesek alkalmazni azokat az átfogó kezelési terv részeként.

Belgyógyászat

Általános belgyógyászati szakrendelésünk.

Belgyógyászati szakrendelésről bővebben

Diabetológia

A diabetológia az orvostudomány azon szakterülete, amely a cukorbetegség diagnosztizálására, kezelésére és megelőzésére fókuszál. A szakma célja az inzulinszint szabályozása, a vércukorszint stabilizálása, valamint a diabétesz okozta szövődmények, például szívbetegségek, veseproblémák és idegkárosodás megelőzése vagy kezelése. A diabetológusok multidiszciplináris megközelítést alkalmaznak, ami magában foglalja a gyógyszeres kezelést, az életmód-változtatást és a beteg oktatását.

Diabetológiai szakrendelésről bővebben

Kardiológia

A kardiológia az orvostudomány egyik ága, amely a szív és a keringési rendszer betegségeivel foglalkozik. A kardiológusok diagnosztizálják és kezelik a szívbetegségeket, például a koszorúér-betegségeket, szívritmuszavarokat és magas vérnyomást, és gyakran dolgoznak együtt más szakorvosokkal és egészségügyi szakemberekkel a beteg átfogó ellátása érdekében. A kardiológiai vizsgálatok, kezelések és műtétek széles skálájával segítenek a betegek életminőségének javításában és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Bővebben a kardiológiai szakrendelésünkről

Reumatológia

A reumatológia az orvostudomány azon szakága, amely az ízületek, izmok és szalagok betegségeivel, valamint egyéb autoimmun és gyulladásos állapotokkal foglalkozik. A reumatológusok diagnosztizálják és kezelik a reumatoid artritiszt, lupust, osteoarthritiszt és más kötőszöveti betegségeket, gyakran multidiszciplináris megközelítéssel, amely magában foglalja a gyógyszeres terápiát, fizikai terápiát és életmód-változtatást. A reumatológia célja az érintett betegek életminőségének javítása és a mozgáskorlátozottság csökkentése.

Reumatológiai szakrendelésről bővebben

Szakorvosaink

  • Dr. Farkas Csilla Dorottya

    belgyógyász szakorvos

  • Dr. Horváth Kinga

    reumatológus szakorvos, főorvos

  • Dr. Horváth Szanda

    Kardiológus-, belgyógyász szakorvos, adjunktus

  • Dr. Kocsis Ildikó

    Kardiológus szakorvos, főorvos

  • Dr. Végh Tibor

    Belgyógyász-, diabetológus szakorvos, főorvos

  • Dietetika

  • Laborvizsgálatok

  • Ultrahangvizsgálatok

Bővebben …Belgyógyászati és kardiológiai központ

  • Találatok: 2360

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833