Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77.

Szakterületeink

Szakrendelésünkön a vizsgálatok előzetes telefonos vagy internetes bejelentkezés alapján történnek. Hirtelen kialakult panaszok és sérülések esetén, kérjük keresse a területileg illetékes sürgősségi betegellátó osztályt! 

Dr. Végh Tibor, Dr. Horváth Szandra

Belgyógyászat

A belgyógyászat talán a legösszetettebb ága az orvostudománynak, amelyben a belszervi betegségek kivizsgálása/gyógyítása mellett kiemelkedő szerep jut a prevenciónak is. Bár dominálóan a szív- és érrendszeri, légző-, emésztő- és vérképzőszervi ill. máj és endokrin betegségek gyógyszeres kezelésével foglalkozik, nem szabad figyelmen kívül hagynunk a megelőzés és az életmódkezelés szerteágazó jótékony hatását.

Mivel napjainkra a tudományos ismeretek folyamatos bővülése szükségessé tette a belgyógyászat szakterületeinek önállósódását (ld. Diabetológia, Nefrológia, Kardiológia, Gasztroenterológia, Pulmonológia, Hematológia, stb.), egyre kevesebb figyelem fordul egy adott betegség átfogó, holisztikus szemléletére.

A szerteágazó, nem specifikus tünetek miatt sokszor nem tudjuk milyen orvoshoz forduljunk. Másrészről számos belgyógyászati betegségben a tünetek rendszerint csak a késői stádiumban alakulnak ki. Sokszor ilyenkor a folyamat már nem visszafordítható. Legnagyobb esélyünk akkor van, ha az egyes rizikófaktorokat időben azonosítjuk, az igazolt kóroki tényezőket időben és hatékonyan kezeljük.

Dr. Ábrahám Katalin

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati szakrendelésünkön a bőr, haj, körmök megbetegedéseivel, valamint azok megelőzésével foglalkozunk. A bőr védi szervezetünket a környezeti hatásoktól, fertőzésektől, de sok esetben más szervrendszerek kóros eltéréseit is jelzi. Bőrünk állapota meghatározó lelki egészségünk szempontjából is, törődjünk vele! 

Dr. Arany Virág

Csecsemő- és gyermekgyógyászat

A csecsemő- és gyermekgyógyászat az orvoslás egy igen különleges területe, hiszen születéstől a felnőtté válásig a (kis)ember számos változáson megy keresztül. Ezzel együtt, jellemzően a különböző korcsoportokban más és más tünetek, tünetegyüttesek jelentkezhetnek, a betegségek megjelenése eltérő formát ölthet.

Másrészt a csecsemő- és gyermekgyógyászatban mindig csapatmunka zajlik: a gyermek, a szülő és az orvos kölcsönös bizalmon alapuló együttműködése nélkül elképzelhetetlen a gyógyítás/gyógyulás. A barátságos légkörben zajló vizsgálat során, életkornak megfelelő kommunikációval igyekszünk a gyermek természetes szorongását oldani, valamint teljes körű tájékoztatással a szülőket bevonva, tervezzük meg a szükséges diagnosztikai lépéseket és hozzuk meg a terápiás döntést.

Rendelésünkre bármely általános csecsemő- és gyermekgyógyászati problémával, kérdéssel és szülői észrevétellel fordulhatnak!

Dr. Kovács László

Érsebészet

Az érsebészet a verőeres és a visszeres keringési érpályák betegségeinek, elsősorban műtéti megoldásával foglalkozó szakma. Természetesen számos esetben gyógyszeres úgynevezett konzervatív terápiákat is végez, illetve a felelős szakmai ellátás fontos eleme az érbetegek nyomon követése, rendszeres kontrollja.

Dr. Végh Tibor

Diabetológia

A diabetológia a cukorbetegség különböző fajtáival, ezek egyénre szabott kezelésével és általa okozott szövődmények megelőzésével foglalkozó tudományág. Természetesen alapvetően célunk a cukorbetegség megelőzése, a prediabeteses betegek megtalálása is.

A cukorbetegségnek két fő típusa van, melyek közös jellemzője, hogy a sejtek különböző okoknál fogva nem képesek a cukor felvételére, így a vércukorszint megemelkedik.

1-es típusú diabetes mellitusra az inzulin abszolút hiánya jellemző, így itt napi többszöri inzulinadásra van szükség. A 2-es típusú diabetes mellitusra, ahová a betegek nagyobb része sorolható, a relatív inzulinhiány jellemző, melynek egyik fő kóroki tényezője az inzulinrezisztencia. Megelőzésének és kezelésének a leghatékonyabb eszköze napjainkban is az életmódterápia (diéta és testmozgás). Köszönhetően ennek illetve az új korszerű antidiabetikumoknak inzulin bevezetésére egyre kevesebb esetben van szükség illetve sok esetben (a sorozatos kontrollok során) ennek részleges vagy teljes leépítésére is sor kerülhet.

Kovácsné Vicze Szilvia

Dietetika

Az egészséges táplálkozással kapcsolatban manapság rengeteg információhoz lehet egyszerűen hozzájutni. Néha azonban pont a túl sok információ miatt nehéz eldönteni, hogy kinek mi lenne a legjobb. Bizonyos esetekben pedig kifejezetten javasolt inkább szakértő segítségét kérni.

A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás.

A dietetika segítségével azonban megelőzhetünk és rendkívül hatékonyan kezelhetünk, gyógyíthatunk bizonyos betegségeket.

Dr. Horvász Szandra

Kardiológia

Magyarországon sajnos a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri megbetegedések, melynek hátterében gyakorta a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, elhízás, dohányzás, stressz áll. Sokan küzdenek magas vérnyomással, cukorbetegséggel, magas koleszterinszinttel. 

Dr. Pécsi Örs és Dr. Fejes Gábor

Ortopédia

Klinikánk ortopédiai szakrendelésén mozgásszervi panaszokkal fordulhatnak hozzánk pácienseink.

A munkavégzés vagy sporttevékenység során kialakult, gyógyszeres kezelésre nem reagáló alsó és felső végtagi, valamint a gerincoszlopot érintő fájdalmak és mozgásbeszűkülés esetén tudnak szakorvosaink segítséget nyújtani.

Dr. Ősz Csaba, Dr. Kovács László, Dr. Szöllősi András

Sebészet

Sebészeti szakrendelésünkön lehetőség van igazoltan sebészeti vagy valószínűsíthetően sebészeti megbetegedések, elváltozások miatti megbeszélésre, kivizsgálásra, terápiás terv felállítására. Rendelőnk kiemelt kezelőjében helyi érzéstelenítésben kisebb, ambuláns műtéteket, beavatkozásokat végzünk.

Dr. Vincze Judit

Ultrahang vizsgálatok

Az ultrahang vizsgálat viszonylag gyors, pontos, megbízható diagnosztikai eljárás panaszok esetén egyes betegségek megállapítására vagy kizárására, korábban felismert elváltozások nyomon követesére, egyes szervek esetében szűrővizsgálatokra is.
A páciens számára fontos szempont lehet, hogy fájdalommentes, nem jár sugárterheléssel, jelentősebb előkészítést – a hasi-kismedencei vizsgálat kivételével - nem igényel, valamint terhesség, szoptatás alatt is elvégezhető, nincs mellékhatása.
Csaknem minden testtájékon és bármely életkorban kivitelezhető.
A vizsgálat előtt az érintett testrészt és környezetét szabaddá kell tenni, általában fekvő, ritkábban ülő helyzetben kell elhelyezkedni egy vizsgálóágyon. Az adott területet ultrahangfejjel vizsgáljuk, erre ultrahang zselé kerül, ennek segítségével térképezzük fel a vizsgált testrészt. Az ultrahang gél könnyen letörölhető, nem káros, nyomot nem hagy.

Laborvizsgálatok

A Pannonia Medicalban, köszönhetően az innovatív Vascular Diagnostics laborral való együttműködésnek, közel 300 vizsgálat típus elérhető. Alábbiakban javasoljuk az alapcsomagokat, de ha bármilyen más típusú laborvizsgálat szükséges, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat! 

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2022 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77