Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890
Bőrgyógyászati szakrendelés Sopronban

Bőrgyógyászat

1. Bőrgyógyászati szakrendelés

Bőrgyógyászati szakrendelésünkön a bőr, haj, körmök megbetegedéseivel, valamint azok megelőzésével foglalkozunk. A bőr védi szervezetünket a környezeti hatásoktól, fertőzésektől, de sok esetben más szervrendszerek kóros eltéréseit is jelzi. Bőrünk állapota meghatározó lelki egészségünk szempontjából is, törődjünk vele!

2. Milyen tünetekkel érdemes szakrendelésünket felkeresni?

Gyulladásos bőrbetegségek: gyermek- és felnőttkori, viszketéssel, a bőr kipirosodásával, kiszáradásával járó ekcémák különböző fajtái, pikkelysömör esetén.
Faggyútermelés rendellenességei: pattanásos tünetek, faggyúmirigy gyulladások, szeborreás bőrgyulladás fennállásakor.
Anyajegyek, bőrnövedékek vizsgálata, bőrrákszűrés: új bőrelváltozások megjelenése, anyajegyek változása (növekedés, színváltozás, viszketés) esetén.
Fertőzéses eredetű kórképek: vírusos szemölcsök, visszatérő herpesz fertőzés, körömlemez és körömágy gomba ill. baktérium fertőzése.
Cukorbetegséghez, belgyógyászati betegségekhez társuló bőrfolyamatok: bőr- és körömfertőzések, vérkeringési problémák okozta gyulladások, krónikus sebek (lábszárfekély) fennállása.
Autoimmun hólyagos bőrbetegségek: a bőrön vízhólyagok képződésével járó gyulladásos folyamatok (pemphigus, pemphigoid, dermatitis herpetiformis stb.) diagnosztikája, kezelése, gondozása.
Fényérzékenységet okozó bőrbetegségek: napfény hatására kialakuló gyulladásos kórképek (lupus, polimorf napfénykiütés stb.) felismerésével és kezelésével kapcsolatban.

3. Hogyan zajlik a szakvizsgálat?

Bőrgyógyászati vizsgálat során a szabad szemmel látható eltéréseket vizsgáljuk, bizonyos esetekben bőrgyógyászati nagyítóval (dermatoscop) kiegészítve.
A kórelőzmény és a bőrtünetek alapján általában már az első alkalommal külső (kenőcsös) vagy belső (gyógyszeres) kezelést kezdünk. Előfordul, hogy további vizsgálatokat, főként laboratóriumi vizsgálatokat javaslunk és a kezelést ezek birtokában, egyeztetett kontrollvizsgálat alkalmával határozzuk meg vagy egészítjük ki.

Hasznos tanácsok:

 1. Gondolja végig az előzményeket:
  -mióta áll fenn a panasz?
  -milyen vizsgálatok történtek?
  -milyen kezeléseket alkalmazott már?
  -van-e egyéb betegsége?
 2. Hozza magával korábbi leleteit.
 3. Írja össze gyógyszereit (rendszeresen, alkalmanként szedett), a vitaminokat, táplálékkiegészítőket.
 4. Öltözzön kényelmesen, a ruházat megválasztásánál kérjük vegye figyelembe, hogy a problémás bőrterület a vizsgálathoz könnyen szabaddá tehető legyen.
 5. Az arcbőr vizsgálata előtt kérjük, távolítsa el a vizsgálandó területről a sminket, alapozót.
 6. Körömeltérések vizsgálata előtt a dekorkörömlakkot távolítsa el. Ha alkalmazott már kezelést (pl. vény nélkül kapható körömlakk), annak használatát legalább 3-4 héttel a vizsgálat előtt függessze fel.

4. Milyen szűrővizsgálatokat végzünk az adott szakrendelés keretében?

A bőrünkön található anyajegyek, egyéb bőrelváltozások évenkénti szakvizsgálata fontos a rosszindulatú bőrdaganatok, különösen a melanoma időben történő felismerése szempontjából. A melanoma a bőr pigmentsejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat. Hazánkban évente kb. 3000-re tehető az új esetek száma. 2021-es felmérés alapján (Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika) több, mint 25%-ban panaszmentes páciensek szakorvosi vizsgálata fedezte fel a melanomát. Ezért elengedhetetlen a rendszeres szűrővizsgálat elvégzése! Fontos tudni, hogy ha időben felismerjük, még a melanoma is csaknem 100 %-ban gyógyítható!

5. Milyen kezelések/terápiák érhetőek el szakrendelésünkön?

Szakrendelésünkön lehetőség van jóindulatú növedékek (fibromák, időskori szemölcsök) eltávolítására, szükség esetén szövettani vizsgálat elvégzésével. A vírusos szemölcsök kezelését folyékony nitrogénes fagyasztással végezzük.

6. Milyen ambuláns beavatkozások elvégzésére van lehetőség intézményünkben? (ahol ez releváns természetesen)

Bőrgyógyászati vizsgálatot követően lehetséges bőrnövedékek, anyajegyek sebészi eltávolítása és szövettani vizsgálat elvégzése.

Dr. Ábrahám Katalin

Bőrgyógyász szakorvos

Dr. Ábrahám Katalin bőrgyógyász szakorvos 2000-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel. Szakorvosjelöltként a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikáján dolgozott. 2006-ban bőrgyógyászat szakvizsgát tett. Szakvizsga után részállásban a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinika ill. az Országos Onkológiai Intézet Bőrgyógyászata járóbeteg rendelésén dolgozott. 2006. óta a professzionális anyajegyszűrést végző MelanomaMobil munkatársa, 2009. óta a cég soproni rendelőjének szakorvosa. Emellett a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet és a Csornai Margit Kórház bőrgyógyászati szakrendelésének orvosa. A Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Dermatológiai Társulat és a Magyar STD Társaság tagja. Kifejezett érdeklődési területe az anyajegyek vizsgálata, bőrdaganatok korai diagnosztikája.

Online azonnali időpontfoglalás a bőrgyógyászati szakrendelésre

Foglaljon időpontot még ma!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

 • +36 20 489 9567
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833