Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890
Ortopédiai szakrendelés Sopronban

Ortopédia

1. Ortopédia

Klinikánk ortopédiai szakrendelésén mozgásszervi panaszokkal fordulhatnak hozzánk pácienseink.

A munkavégzés vagy sporttevékenység során kialakult, gyógyszeres kezelésre nem reagáló alsó és felső végtagi, valamint a gerincoszlopot érintő fájdalmak és mozgásbeszűkülés esetén tudnak szakorvosaink segítséget nyújtani.

2. Milyen panaszokkal érdemes szakrendelésünket felkeresni?

Az ortopédia szakterületét érintő kórképek általában hosszantartó vagy a megszokottól eltérő megterhelés, hirtelen húzódások, rándulások, esetleg vírusok vagy baktériumok okozta gyulladások kísérőjeként alakulnak ki. Ide tartoznak továbbá azok a kórképek, melyek családi öröklődést mutatva, a különböző ízületek degeneratív betegségeit okozzák. A kialakulás módjától függetlenül egységesen jellemző az érintett ízületek fájdalmas mozgásbeszűkülése, duzzanata, melegsége és az adott végtag csökkent terhelhetősége. A fájdalom sokszor a betegek éjszakai nyugalmát is zavarja, mely a nappali aktivitásra és teljesítőképességre is hatással lehet.

3. Milyen vizsgálatokat végzünk az ortopédiai szakrendelés keretében?

  • A csontrendszert érintő elváltozások (csontkinövések, csont cysták, csont tumorok) gyermek- és felnőttkori diagnosztizálása, kezelési tervének meghatározása.
  • A vállízületet érintő kórképek (ütődéses syndroma, gyulladások, ínsérülések, instabilitás, ízületi porckopás, befagyott váll, rotátor köpeny eltérések) diagnosztizálása, a kezelési terv felállítása.
  • A könyökízületet érintő kórképek (bursa gyulladás, ízületi gyulladás, porckopás, instabilitás, teniszkönyök, golfkönyök, alagút syndroma) diagnosztizálása, kezelési tervének meghatározása.
  • A csípőízületet érintő kórképek (ütődéses syndroma, combfej elhalás, ízületi gyulladás, porckopás, íntapadások körüli gyulladások, bursa gyulladás) diagnosztizálása, kezelési tervének meghatározása.
  • A térdízületet érintő elváltozások (térdkalács rendellenességek, tengelyeltérések, meniscus sérülések, szalagsérülések, ízületi gyulladás, az ízületi tok heges elváltozásai, ízületi szabadtest, porckopás, térdízület körüli nyáktömlő gyulladás) diagnosztizálása, kezelési tervének felállítása.
  • A bokaízületet és lábat érintő kórképek (instabilitás, ütődéses syndroma, ínhüvely gyulladás, Achilles ín gyulladás, talpi fascia gyulladás, ízületi gyulladás, bütyök deformitás, kalapácsujj deformitás, metatarsalgia, ízületi instabilitás) diagnosztizálása, kezelési tervének meghatározása.
  • A gerincet érintő ortopédiai problémák (porckorong elváltozások, porckorong gyulladás, csigolya elváltozások, tengelyeltérések, ízületi elváltozások) diagnosztizálása, kezelési tervének felállítása.
  • A kezet és csuklóízületet érintő ortopédiai problémák (ínhüvely gyulladás, pattanó ujj, de-Quervain betegség, alagút syndromák, Dupuytren-contractura, ízületi gyulladások és deformitások, ízületi instabilitás, ganglion) diagnosztizálása, kezelési tervének felállítása, kiemelt kezelőnkben helyi érzéstelenítésben műtéti ellátása

4. Hogyan zajlik a szakvizsgálat?

Az első megjelenés során szakorvosunk először az előzményekkel kapcsolatos kérdéseket tesz fel. Amennyiben rendelkezik az adott panasszal összefüggő orvosi dokumentációval, érdemes azokat bemutatni. A további kérdések az aktuális problémával kapcsolatosak és kiterjednek a panasz és a tünetek megjelenésének körülményeire, az azóta eltelt időszakra, a fájdalom és egyéb tünetek jellegére.

Az előzményekkel, korábbi orvosi dokumentációval kapcsolatos konzultációt követi a fizikális vizsgálat. Praktikus tanács, hogy érdemes a ruházatot úgy megválasztani, hogy az érintett testrész könnyen vizsgálható legyen. A vizsgálat során fel kell készülni bizonyos fokú fájdalomra, hiszen a mozgásszervi problémák jelentős részében a fájdalom a vezető tünet. A vizsgálattal az ízületi mozgások terjedelmét, a stabilitás mértékét, a végtag keringését, valamint érző és mozgató beidegzését ítéljük meg.

A fizikális vizsgálatot követően a szakorvos meghatározza a további kivizsgálás menetét és a kezelési tervet.

Bizonyos alapbetegségek esetén előfordulhat, hogy az adott tünet vagy panasz nem mozgásszervi eredetű és további szakorvosi vizsgálatra van szükség. Intézményünk belgyógyászati és sebészeti/érsebészeti, valamint diagnosztikai háttere lehetővé teszi ezen kórképek kivizsgálását.

A különböző vizsgálati eredmények kiértékelése (egy héten belül) szintén előre egyeztetett időpontban, kontroll vizsgálat során történik. A vizsgálat során ismételt fizikális vizsgálatot követően határozza meg a szakorvos a további kezelési tervet.

5. Milyen kezelésekre van lehetőség intézményünkben?

Intézményünkben elérhető a számos mozgásszervi probléma kezelésében nagy hatékonysággal alkalmazott lökéshullám kezelés, melyek szakorvos kollégánk végez. A Lökéshullám kezelésről bővebben.

Gyulladásos és kopásos ízületi panaszok esetén kiemelt kezelőnkben steril körülmények között gyulladáscsökkentő és porcregeneráló injekciós kezelésekre van lehetőség. A gyulladáscsökkentő injekciós kezelés során szteroid injekciót juttatunk az érintett ízületbe, annak előrehaladott gyulladásos folyamata során, amennyiben a szájon át szedhető gyulladáscsökkentők nem bizonyulnak hatásosnak.

A porcregeneráló injekciók ezzel szemben a tünetek mérséklését vagy megszüntetését a tünetet kiváltó ok (porckopás) kezelésével érik el. Hyaluronsav tartalmuknál fogva beépülnek a csontot borító porcba és a szájon át szedhető egyéb porcregeneráló gyógyszerekkel együtt hatékonyan lassítják annak vékonyodását. A piacon elérhető injekciós készítmények a hyaluronsav koncentrációjában, valamint a molekula méretében különböznek egymástól. Értelemszerűen a nagyobb molekulatömegű és sűrűbb készítmények hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is.

Ortopédiai kórképek kezelésében jelentős szerepe van a fizio- és fizikoterápiás kezeléseknek. A szolgáltatónkkal közös épületben működő fizioterápiás központban (Physiopoint) betegeink manuálterápiás, gyógytorna és különböző masszázs kezelésekben részesülhetnek.

6. Milyen ambuláns műtétek elvégzésére van lehetőség intézményünkben?

Intézményünk kiemelt kezelő helyiségében helyi érzéstelenítésben végezhető, elsősorban kézsebészeti kisműtétekre van lehetőség:

- pattanó ujj,
- de-Quervain betegség,
- kéztő alagút syndromák,
- ganglionok
- teniszkönyök – ínleválasztás.

Általános érzéstelenítésben végezhető műtéteket (boka- és térdízületi arthroscopia, keresztszalag pótlás, bütyök műtét, térd- és csípőprotézis beültetés,) szolgáltatónk szerződött partnerénél van lehetőségünk elvégezni.

Akár azonnali diagnózis

A Pannonia Medicalban a modern röntgenberendezésnek köszönhetően akár azonnal is felállítható a diagnózis az ortopédiai kivizsgálások során!

Időpontfoglalás Dr. Pécsi Örshöz

Időpontfoglalás Dr. Tóth Tamáshoz

Időpontfoglalás Dr. Fejes Gáborhoz

Világszínvonalú eljárás könyök, váll, nyak és sarok fájdalmak ellen. 

Lökéshullám terápia

A csupán néhány éve kifejlesztett lökéshullám készülékek elsősorban különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kezelésére alkalmasak.

Hyaluronsavas injekció - porcerősítés

Hyaluronsavas terápia

A porcregeneráló injekciók ezzel szemben a tünetek mérséklését vagy megszüntetését a tünetet kiváltó ok (porckopás) kezelésével érik el. Hyaluronsav tartalmuknál fogva beépülnek a csontot borító porcba és a szájon át szedhető egyéb porcregeneráló gyógyszerekkel együtt hatékonyan lassítják annak vékonyodását. A piacon elérhető injekciós készítmények a hyaluronsav koncentrációjában, valamint a molekula méretében különböznek egymástól. Értelemszerűen a nagyobb molekulatömegű és sűrűbb készítmények hatékonyabbak, ugyanakkor drágábbak is. 

Foglaljon időpontot még ma!

9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833